Copyright © 2019 Anna K. Larson

annavocalist@me.com 073- 994 67 43

Anna K. Larson Vokalist & Textförfattare Cert Revvice Terapeut

ANNA K. LARSON

VOKALIST- TEXTFÖRFATTARE - Cert. REVOICE TERAPEUT

 

"Imponerande var Annas K Larsons röstomfång – från dramatisk mezzo till kristallklar högsta sopran –

och hennes skådespelartalang och uttrycksfulla framföranden."

 

Anna K. Larson är vokalist, textförfattare och Cert. Revoice Manuell Röstterapi Terapeut. Hennes inlevelserika röst och passion för att illustrera berättelser genom sång, drama och textförfattande, har lett till en mångfacetterad repertoar och turnéer i Europa och USA. Med rötterna på den dalsländska landsbygden driver hon sitt företag Interactive Vocalist Productions.

 

Anna är en skicklig textförfattare som tolkar livet och människor i finurliga dikter med oväntade vändningar. Hon har i samarbete med Isländske kompositören Gísli Jóhann Grétarsson skrivit ett flertal konstmusikaliska stycken för sång med ensemble som uruppförts i bl.a. Helsingfors, Paris, Reykjavik och Boston.

 

Hon är medgrundare av duon En Vokalist & En Cellist (Anna K. Larson sång, Sanna Andersson Janfalk cello) och Svensk-amerikanska gruppen Kalos (Anna K. Larson sång, Maria Finkelmeier slagverk, Angela Shankar klarinett, Sanna Andersson Janfalk cello). För utvecklandet och nyskapandet av repertoar för en sångare och en cellist har duon En Vokalist & En Cellist mottagit ett flertal stipendier från både lokala och nationella institutioner som Vänersborgs kommun kulturstipendium, Svensk-Isländska samarbetsfonden, Västra Götalandsregionens kulturnämnd, Nordisk Kulturkontakt (Culture Point North) och Byggnads kulturstipendium. Våren 2015 utbildade och certifierades Anna till Revoice Manuell Röstterapi teraput. En fysisk massagebehandling som underhåller och utvecklar rösten och riktar sig till professionellt utövande musiker och sångare.

 

2017 erhöll Anna tillsammans med Sanna Andersson Janfalk ett Hedersomnämnande från Frändefors för att de musikaliskt satt orten på kartan i Dalsland, Sverige och världen. Hösten 2014 mottog Anna stipendium från Västsvenska kulturfonden för sina värdefulla insatser inom västsvenskt kulturliv. Anna har studerat klassisk sång, opera, musikal, dans och drama vidRoyal Conservatoire Birmingham, Birmingham City University, England och Musikhögskolan i Piteå.

 

 

 

 

Anna K. Larson Sångerska

Konsert i Piteå, Sverige

Anna K. Larson Sångerska, Ensemble Evolution

Kalos, Boston USA

En Vokalist & En Cellist, Anna K. Larson och Sanna Andersson

Hátegskirkja i Reykjavík

Island, Europaturné med En Vokalist & En Cellist

Quartet Kalos, Anna K. Larson, Sanna Andersson, Maria Finkelmeier, Angela Shankar

Kalos

turné i Västra Sverige