En Vokalist & En Cellist, Anna K. Larson och Sanna Andersson Foto Rebecka Haak

Copyright © 2017 Anna K. Larson

En Vokalist & En Cellist

Acoustic Voice and Cello Music, unexpected twists!

 

 

En Vokalist & En Cellist - Anna K. Larson och Sanna Andersson

bjuder på en kreativ repertoar som sträcker sig från svenska folkvisor

och jazz till nyskriven konstmusik som lockar publik till både tårar och skratt!

 

Med rötterna på den Dalsländska landsbygden, en gemensam musikalisk bakgrund och en passion för musik från olika genrers skapade Anna K. Larson och Sanna Andersson duon En Vokalist & En Cellist.

Duon ger sin repertoar en personlig knorr genom att arrangera (Sanna Andersson) -och komponera musik.

I samarbete med Isländske kompositören Gísli Jóhann Grétarsson har Anna skrivit ett flertal konstmusikaliska stycken för En Vokalist & En Cellist, som uruppfört musiken i bl.a. Helsingfors, Paris och Reykjavik.

Duons första internationella turné Stories for Voice and Cello, ägde rum 2013 då duon i samarbete med lokala musiker och kompositörer spelade konserter i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Tyskland och Frankrike. Under sommaren 2014 bjöd duon in Clone Duo (Maria Finkelmeier slagverk, Angela Shankar, klarinett USA) till en samarbetsturné i Västra Sverige. Tillsammans bildar de nu Quartet Kalos.

2015 var gruppen Artist in Residence på Sacandinavian Cultural Center i Boston, USA och spelade konserter i Boston och New York.

 

Duons musik lockar till både tårar och skratt och de trivs lika bra i den lilla medeltida kyrkan bland korna på landsbygden som mitt i New York City. 2014 kom duons första EP-Sagolik Jul. Du hittar den och musik från duons sommarturné 2016, Gröna Små Epli på bl.a. Spotify, iTunes och Soundcloud.

 

För utvecklandet av repertoaren för en sångare och cellist har duon mottagit Byggnads Kulturstipendium, Nordic Culture Point, Västra Götalandsregionens kulturnämnd, Svensk-isländska samarbetsfonden och Vänersborgs kommuns kulturstipendium.

 

En Vokalist & En Cellist kan bokas via MCV- Musikcentrum Väst en artistförmedling för professionella fritt verksamma musiker.

 

 

 

 

 

En Vokalist & En Cellist, Anna K. Larson och Sanna Andersson

Photo R.Haak

 

 

 

En Vokalist & En Cellist

Ta gärna kontakt

för bokning och frågor.

 

Anna K. Larson

annavocalist@me.com

073-994 67 43

 

Sanna Andersson

info@sannacello.se

073- 649 86 69