Anna K. Larson Vokalist & Textförfattare Cert Revvice Terapeut

 ANNA K. LARSON

VOKALIST- TEXTFÖRFATTARE - Cert. REVOICE TERAPEUT


"Imponerande var Annas K Larsons röstomfång – från dramatisk mezzo till kristallklar högsta sopran –

och hennes skådespelartalang och uttrycksfulla framföranden."


Anna K. Larson är vokalist, textförfattare och Cert. Revoice Manuell Röstterapi Terapeut. Hennes inlevelserika röst och passion för att illustrera berättelser  genom sång, drama och textförfattande, har lett till en mångfacetterad repertoar och turnéer i Europa och USA. Med rötterna på den dalsländska landsbygden driver hon sitt företag Interactive Vocalist Productions.  


Anna är en skicklig textförfattare som tolkar livet och människor i finurliga dikter med oväntade vändningar. Hon har i samarbete med  Isländske kompositören Gísli Jóhann Grétarsson skrivit ett flertal konstmusikaliska stycken för sång med ensemble  som uruppförts i bl.a. Helsingfors,  Paris, Reykjavik och Boston.

 

Hon är medgrundare av duon En Vokalist & En Cellist  (Anna K. Larson sång, Sanna Andersson Janfalk cello) och  Svensk-amerikanska gruppen  Kalos (Anna K. Larson sång, Maria Finkelmeier slagverk, Angela Shankar klarinett, Sanna Andersson Janfalk cello). För utvecklandet och nyskapandet av repertoar för en sångare och en cellist har duon En Vokalist & En Cellist mottagit ett flertal stipendier från både lokala och nationella institutioner som Vänersborgs kommun kulturstipendium, Svensk-Isländska samarbetsfonden, Västra Götalandsregionens  kulturnämnd, Nordisk Kulturkontakt (Culture Point North) och Byggnads kulturstipendium. Våren 2015  utbildade och certifierades Anna till Revoice Manuell Röstterapi teraput. En fysisk massagebehandling som underhåller och utvecklar rösten och riktar sig till professionellt utövande musiker och sångare.


Hösten 2014 mottog Anna stipendium från Västsvenska kulturfonden för sina värdefulla insatser inom västsvenskt kulturliv. 2017 erhöll Anna tillsammans med Sanna Andersson Janfalk ett Hedersomnämnande från Frändefors för att de musikaliskt satt orten på kartan i Dalsland, Sverige och världen. Anna har studerat klassisk sång, opera, musikal, dans och drama vid Royal Conservatoire Birmingham, Birmingham City University, England och Musikhögskolan i Piteå.

Anna K. Larson Sångerska

Konsert i Piteå, Sverige

Anna K. Larson Sångerska, Ensemble Evolution

Kalos, Boston USA

En Vokalist & En Cellist, Anna K. Larson och Sanna Andersson

Hátegskirkja i Reykjavík

Island, Europaturné med En Vokalist & En Cellist

Quartet Kalos, Anna K. Larson, Sanna Andersson, Maria Finkelmeier, Angela Shankar

Kalos

turné i Västra Sverige

Copyright © 2020 Anna K. Larson                        annavocalist@me.com                             073- 994 67 43