Anna & Hanna 

-Från knarrande loggolv till klingande konsertsalar-


Från de Dalsländska skogarna och Grästorps nejder strålar de samman,

sångerskan Anna K. Larson och pianisten Hanna Carlsson.

Från knarrande loggolv till klingande konsertsalar erbjuder de konsertprogram för livets alla skeenden. Med en omedelbar musikalisk närvaro, smittande skratt och stort kunnande är detta duon

som får dig att både skratta och gråta omvartanat.  


Under säsongen 2020-2021 erbjuder de bl.a.

"Heliga Mellanrum" och "Sommar på en kökssoffa". Hanna Carlsson pianist Foto Maria Isaksson

Foto Maria Isaksson

Anna K. Larson vokalist, textförfattare Anna & Hanna sång och piano

Foto Maria Isaksson


HANNA CARLSSON  arbetar som pianolärare och ackompanjatör på musikskolan i Vänersborg  och har tidigare arbetat på Musikgymnasiet i Skövde. Hon tycker det är allra roligast att samarbeta med andra musiker och spelar främst i ensembler eller ackompanjerar körer och solister, bl.a. ackompanjerar hon ofta Västra Tunhems och Frändefors kyrkokörer. Hon har gjort skivinspelningar med metalbandet Soilwork och det svängiga rockbandet The Nightflight Orchestra, men då som cellist.

Hanna har utbildat sig vid Härnösands folkhögskola och Musikhögskolan i Örebro, och tog sin examen som pianopedagog 2001. Efter det studerade hon ytterligare ett år på Musikhögskolan i Örebro för att förkovra sig som pianist. Hon har på senare tid skrivit en uppsats i musikpedagogik som behandlade ämnet ”Vilka verktyg får musiklärare för att kunna bemöta elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar”, samt studerat  psykologi, organisation och ledning. Förnärvarande studerar Hanna också ett magisterprogram i Barn- och ungdomsvetenskap.


ANNA K. LARSON  är vokalist, textförfattare och cert. REVoice terapeut.

Hennes inlevelserika röst och passion för att illustrera berättelser genom sång, drama och textförfattande, har lett till en mångfacetterad repertoar och turnéer i Europa och USA.

Med rötterna på den dalsländska landsbygden driver hon sitt företag Interactive Vocalist Productions. 

Anna är en skicklig textförfattare som tolkar livet och människor i finurliga dikter med oväntade vändningar. Hon har i samarbete med Isländske kompositören Gísli J. Grétarsson skrivit ett flertal konstmusikaliska stycken för duon En Vokalist & En Cellist, körer och ensembler som uruppförts i bl.a. Helsingfors, Paris, Reykjavik och Boston. Grétarssons och Larsons körstycke "Två hjärtan, två hjärtslag" finns utgivet på Cantando Musikkforlag. För sina värdefulla insatser för västsvensk kulturliv har Anna mottagit ett flertal stipendier och utmärkelser. Anna är utbildad vid Operastudion Härnösands folkhögskola,

Royal Birmingham Conservatoire, England och Musikhögskolan i Piteå.


Foto Maria Isaksson

Copyright © 2020 Anna K. Larson                        annavocalist@me.com                             073- 994 67 43