En Vokalist & En Cellist, Anna K. Larson och Sanna Andersson Foto Rebecka Haak

En Vokalist & En Cellist

Acoustic Voice and Cello Music, unexpected twists!En Vokalist & En Cellist - Anna K. Larson och Sanna Andersson Janfalk

bjuder på en kreativ repertoar som sträcker sig från svenska folkvisor

och jazz till nyskriven konstmusik som lockar publik till både tårar och skratt!

 


Med rötterna på den Dalsländska landsbygden, en gemensam musikalisk bakgrund och en passion för musik från olika genrers skapade Anna K. Larson och Sanna Andersson Janfalk duon En Vokalist & En Cellist.

Duon ger sin repertoar en personlig knorr genom att arrangera (Sanna Andersson Janfalk) -och komponera musik.

I samarbete med Isländske kompositören Gísli Jóhann Grétarsson har Anna skrivit ett flertal konstmusikaliska stycken för En Vokalist & En Cellist, som uruppfört musiken i bl.a. Helsingfors, Paris, Boston och Reykjavik. 

 

Duons första internationella turné Stories for Voice and Cello, ägde rum 2013 då duon i samarbete med lokala musiker och kompositörer spelade konserter i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Tyskland och Frankrike. Under sommaren 2014 bjöd duon in Clone Duo (Maria Finkelmeier slagverk, Angela Shankar, klarinett USA) till en samarbetsturné i Västra Sverige. Tillsammans bildar de nu Quartet Kalos.

2015 var gruppen Artist in Residence på Sacandinavian Cultural Center i Boston, USA och spelade konserter i Boston och New York.


Sommar, höst, vinter eller vår- Vi har konsertprogram för ett helt år!

Duons musik lockar till både tårar och skratt och de trivs lika bra i den lilla medeltida kyrkan bland korna på landsbygden som mitt i New York City. Duons EP- Sagolik Jul och mer musik av och med EV&EC finns på bl.a. Spotify, iTunes och Soundcloud.


För utvecklandet av repertoaren för en sångare och cellist har duon mottagit Byggnads Kulturstipendium, Nordic Culture Point, Västra Götalandsregionens kulturnämnd, Svensk-isländska samarbetsfonden och Vänersborgs kommuns kulturstipendium. 2017 erhöll duon årets hedersomnämnande från Fränderfors med motiveringen: För att du med ditt musikutövande sätter Fränders på den musikaliska kartan i Dalsland, Sverige och världen!


En Vokalist & En Cellist kan bokas via  MCV- Musikcentrum Väst en artistförmedling för professionella fritt verksamma musiker. 


 En Vokalist & En Cellist, Anna K. Larson och Sanna Andersson

Photo R.Haak
En Vokalist & En Cellist

Ta kontakt

för bokning och frågor.


Anna K. Larson

annavocalist@me.com

073-994 67 43


Sanna Andersson Janfalk

info@sannacello.se

073- 649 86 69


Copyright © 2020 Anna K. Larson                        annavocalist@me.com                             073- 994 67 43